top of page

IZLET NA ZOBNATICI


U okviru Dečje nedelje koja traje od 5.10. do 11.10.2015. isplanirali smo nekoliko aktivnosti za naše Cvetiće. Danas smo bili na Zobnatici, na jednom divnom mestu, gde smo se veoma lepo proveli. Vreme nam je bilo super i mnogo smo uživali.

Putovali smo autobusom od našeg vrtića do Zobnatice i pevali pesme autora Marko Tolja. Kada smo stigli, pošli smo u šetnju do štala u kojima smo videli mnogo konja, crnih, braon, belih... Prošetali smo se i upoznali se sa konjima i njihovim interesantnim imenima. Videli smo da je na Zobnatici živeo jedan konj, koji se zvao KASANOVA, i koji je živeo 25 ljudskih godina i imao čak (pitajte svoju decu koliko...) 177 potomaka.

Dok smo čekali da naša grupa dođe na red grickali smo naše grickalice i razgovarali sa veterinarom M. Jakšićem koji leči životinje na Zobnatici. Veterinar nam je pričao o konjima, o njihovoj ishrani, navikama i o njihovom ponašanju. Deca su postavljala pitanja veterinaru a on im je veoma pažljivo odgovarao i na kraju je podelio deci nekoliko spriceva.

Došao je red i na našu vožnju u kojoj smo uživali. Posle smo se poigrali na livadi i polako pošli nazad u vrtić.

Pitajte svoju decu kako se zvala kobila koja je vukla našu kočiju...odgovor napišite u komentar.

Kakav divan dan... :)

Fotografije i video sa izleta se nalaze u rubrici GALERIJA.


         Dobrodošli

Aleksandra,

Vaspitač englesko - matematičke grupe Cvetići, uzrasta od 2,5 do 7 godina.

Urednik bloga za roditelje.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page